2013-2014 Faaliyetler

26-27/10/2013: Gençler için İş Geliştirme ve İstihdam Eğitimi

Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Birliği Anabilim Dalı Jean tarafından koordine edilen Monnet Mükemmeliyet Merkezi etkinlikleri kapsamında organize edilen ve yurtdışında gönüllülük, Avrupa Birliği fonları ve girişimcilik temalarını içeren “Gençler için İş Geliştirme ve İstihdam Eğitimi” başlıklı seminer, Gediz Üniversitesi ve AEGEE İzmir ortaklığında 26-27 Ekim 2013 tarihinde gerçekleşmiştir. Katkılarından dolayı Doç. Dr. Çiğdem Üstün ve Gediz Üniversitesi Avrupa Birliği Kulübü Başkanı Hacı Mehmet Boyraz’a teşekkür ederiz.

8 Kasım 2013: Çalıştay: The post-Lisbon European Union in Flux: Challenges and Opportunities

“The post-Lisbon European Union in Flux: Challenges and Opportunities”başlıklı Çalıştay, 8 Kasım 2013 günü Doküz Eylül Üniversitesi Avrupa Dokümantasyon Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Aylin Güney’e (Jean Monnet Kürsüsü işbrliğive katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

20 Aralık 2013: Panel: Avrupa Birliği’ne Üyelik Sürecinde Türk Endüstri İlişkileri Sisteminin Değerlendirilmesi

“Avrupa Birliği’ne Üyelik Sürecinde Türk Endüstri İlişkileri Sisteminin Değerlendirilmesi”başlıklı Panel, 20 Aralık 2013 Cuma günü Dokuz Eylül Üniversitesi Avrupa Dokümantasyon Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr Zeki Erdut’a değerli katkıları için teşekkürlerimizi sunarız.

27 Şubat 2014: Dr. Anna Solarz

Dokuz Eylül Üniversitesi Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi tarafından organize edilen Konferans Serisi kapsamındaki 11nci seminer, Varşova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nden Dr. Anna Solarz tarafından verilmiştir. “The Role of Religion in Intercultural Communication – West and the Rest” başlıklı seminer, 27 Şubat 2014 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Avrupa Dokümantasyon Merkezi’nde gerçekleşmiştir.

03 Mart 2014: Prof. Dr. Angelo Santagostino

Dokuz Eylül Üniversitesi Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi tarafından organize edilen konferans serileri kapsamında 12nci seminer İtalya Brescia Üniversitesi’nde Jean Monnet Kürsüsü sahibi olan Prof. Angelo Santagostino tarafından verilmiştir. “The EU After the Crisis – Bound to Where?”  başlıklı seminer 03 Mart 2014 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Avrupa Dokümantasyon Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir.

26 Mart 2014: Lisansüstü Araştırma Semineri

Dokuz Eyül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Birliği Anabilim Dalı tarafından yürütülen Jean Monnet Mükemmeliyet Merkez Etkinlikleri kapsamında “Lisansüstü Araştırma Semineri”, 26 Mart 2014 Çarşamba günü Avrupa Dokümantasyon Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Sedef Akgüngör’ün organize ettiği etkinliğe Prof. Dr. Canan Balkır ve Uzman Nihal Köse katkı sağlamıştır.

09-10/06/2014: “Türk-Alman İnovasyon Ağları ve Bilgi Transferi” Konulu Haftasonu Okulu

Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Birliği Anabilim Dalı Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi etkinlikleri kapsamında “Türk-Alman İnovasyon Ağları ve Bilgi Transferi” konulu haftasonu okulu 9-10 Haziran 2014 tarihlerinde DEU Avrupa Dokümantasyon Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir.

Eğitimde Augsburg Üniversitesi’nden Prof. Horst Hanusch, Hohenheim Üniversitesi’nden Prof. Andreas Pyka ve Doküz Eulül Üniversitesi’nden Prof. Yeşim Kuştepeli, Prof. Canan Balkır ve Prof. Sedef Akgüngör eğitmen olarak yer almıştır.